Laisvalaikis

Žuvies kukuliai grietinėlės ir daržovių padaže
  • Įkelta: 2019-08-27

Žuvis – tai sveikas ir lengvai virškinamas produktas. Tad siūlau pasigaminti itin lengvus, minkštus, sultingus žuvies kukulius, kurie tikrai nustebins skoniu.

Jums reikės:

  • 750 g lydekos filė
  • 2 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštai manų kruopų
  • 1 saujelės smulkintų krapų
  • 1 saujelės smulkintų petražolių
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų

Apvoliojimui:

  • šiek tiek miltų

Padažui:

  • 250 ml grietinėlės
  • 2 morkų
  • 100 ml daržovių sultinio
  • 1 citrinos
  • 1 svogūno
  • saujos svogūnų laiškų
  • Petražolių
  • druskos
  • pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame keptuvėje. Paliekame atvėsti.

Žuvies filė (naudojau lydekos) smulkiai supjaustome, įmušame kiaušinius, suberiame žalumynus, keptus svogūnus, druską, česnaką, įberiame manų kruopas ir gerai viską išmaišome.

Iš lydekos faršo suformuojame maltinukus, lengvai apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių. Išimame iš keptuvės ir padedame ant servetėlės, kad susigertų riebalai.

Į švarią keptuvę įpilame aliejaus, sudedame burokine tarka tarkuotas morkas, trumpai apkepame, tada sudedame supjaustytą svogūną ir dar kelias minutes pakepiname.

Supilame grietinėlę, sultinį, įberiame prieskonius, žalumynus, įtarkuojame truputį citrinos žievelės ir sudedame žuvies kukulius. Patroškiname ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.

Patiekiame su padažu ir mėgstamu garnyru.

SKANAUS!

Indrės Mockevičiūtės receptas ir nuotraukos

Daugiau straipsnių