Laisvalaikis

Greitas obuolių štrudelis su sluoksniuota tešla
  • Įkelta: 2019-08-29

Indrės Mockevičiūtės nuotrauka

Kadangi obuolių jau pilni sodai, tad siūlau išsikepti nuostabaus skonio štrudelį su obuoliais. Itin traškus ir gardus dar karštas su gabalėliu ledų!

Jums reikės:

Pakelio sluoksniuotos tešlos (didesnis lakštas)

3–5 rūgštesnių obuolių

4 šaukštų cukraus

3 šaukštų rudojo cukraus

1 šaukšto cinamono

1 apelsino ar citrinos

2 šaukštų miltų

2 saujų razinų

Aptepimui:

50 g sviesto

2 šaukštų cukraus

GAMINIMO EIGA:

Razinas užpilkite karštu vandeniu, palaukite, kol atvės, ir nuvarvinkite. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais. Sumaišykite obuolius su razinomis, cukrumi ir ruduoju cukrumi, įtarkuokite apelsino ar citrinos žievelės, įspauskite sulčių. Pabarstykite cinamonu, miltais. Viską sumaišykite.

Tešlą iškočiokite kiek galite ploniau. Sviestą išlydykite ir kartu su cukrumi išmaišykite. Mišiniu aptepkite tešlos lakštą. Ant vieno tešlos krašto išverskite obuolių įdarą ir jį susukite į storą ritinį užlenkiant kraštus, kad pro juos įdaras neiškristų. Štrudelio viršų patepkite lydyto sviesto ir cukraus mišiniu. Padarykite įpjovimus, kad kepant išeitų garai.

Pašaukite į įki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių ar ilgiau, kol štrudelis gražiai paruduos.

Patiekite dar karštą su ledais! Mmmm.. Skanaus!

Indrės Mockevičiūtės nuotrauka
Indrės Mockevičiūtės nuotrauka

Indrės Mockevičiūtės receptas ir nuotraukos

Daugiau straipsnių