Laisvalaikis

„Tauragės žinių“ skaitytojų išbandyti receptai: gardusis šokoladinis pyragas
  • Įkelta: 2016-03-28

Reikės:

340 g miltų,
350 g cukraus,
1,5 arb. š. kepimo miltelių arba sodos,
200 g sviesto/kepinių margarino,
40 g geros kokybės riebios kakavos miltelių,
250 ml vandens,
žiupsnelio druskos,
2 didelių kiaušinių,
110 g grietinės.
Pyrago viršui:
100 g juodojo šokolado,
100 ml pieno.

Gaminimas.

Miltus, cukrų ir kepimo miltelius (arba sodą) lengvai sumaišykite šluotele.

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą (arba kepinių margariną) su kakava, vandeniu ir druska. Pakaitinkite, kol nebeliks gumulėlių ir masė atrodys kaip karštas šokoladas. Po truputį supilkite ją į miltus ir maišykite, kol nebesimatys sausų miltų.

Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite grietinę ir paskutinį kartą išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Ją supilkite į kepimo popieriumi ištiestą arba riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių.

Išimkite pyragą iš formos ir palikite pilnai atvėsti.

Atvėsusį desertą apliekite šokoladu, ištirpintu su pienu.

Skanus ir šiltas, ir šaltas. Prie šilto labai tinka vaniliniai ledai.

Už receptą dėkojame Vaidai Laurinavičienei. Redakcijoje Jūsų laukia www.tiesioggrazi.lt įsteigtas prizas. Kviečiame užsukti.

 

Daugiau straipsnių